Hunden har vært en del av det menneskelige samfunnet i årtusener. Den står ved vår side, deler sin glede med oss, og hjelper oss på mange områder. I dag kan den til og med påvise sykdommer og redde liv.  

Kattens elegante bevegelser og og mystiske øyne har alltid fascinert mennesker.  Kattens nærvær i huset skaper et kjærlig og livlig hjem.

Kunnskap og respekt. Royal Canin har vært trofast mot sin filosofi i mer enn 40 år. Hos Royal Canin er det dyrene som står i sentrum.

Næringsstoffer fremfor ingredienser

Hjem > Malteser

Malteser

 
 
 
 

Malteser

En hvit hund fra middelhavsområdet

Opprinnelig navn: Maltese

Type: Braccoid

Skulderhøyde (hann):: 21-25 cm

Vekt (hann): 3-4 kg

Skulderhøyde (hunn):: 20-23 cm

Vekt (hunn): 3-4 kg

Pelsstell

9

Companion_and_Toy_Dogs
FCI AKC CKC KC

 

Opprinnelsesland Italy

Visste du at ?

?

Aristotle (384 - 322 f.Kr.) laget en liste over samtidens hunderaser. Her nevnte han også en rase av små hunder som han kalte Melitaei Catelli. Denne rasen var kjent i antikkens Roma. Kvinnene foretrakk denne selskapshunden over andre hunder. Flere malere fra renessansen avbildet også denne hunden sammen med kvinner fra overklassen.

Malteseren er en livlig og hengiven hund som også er svært intelligent. I tillegg er den en flott selskapshund. Hunden er liten med en langstrakt kropp. Den er meget elegant og holder hodet på en stolt og fornem måte.

 

Malteser i korte trekk :

 • Hode

  Skallen er noe lengre enn snutepartiet og har samme lengde som bredde ved kinnbeinsbuene.

   

   
 • Kropp

  Rett overlinje. Svakt markert manke. Langt og bredt kryss. Langt bryst som rekker nedenfor albuene.

   

   
 • Pels

  Tett, skinnende og blank pels. Faller tungt og silkeaktig. Svært lang på hele kroppen. Helt rett uten noen bølger eller krøller.

   

   
 • Ører

  Ørene er nesten trekantede og omtrent tre ganger lengre enn brede. De henger tett inntil sidene av hodet.

   

   
 • Hale

  Danner en enkel stor bue hvor spissen når ned mellom hoftekammene og berører krysset.

   

   

På tross av navnet er malteseren ikke fra Malta. Navnet er avledet av ordet for havn i ett av de semittiske språkene. Det samme ordet er også kilden til navnet Malta. Forfedrene til denne vesle hunden holdt til i havnene og byene rundt Middelhavet. De ble brukt til å fange mus og rotter i varehus og naust.