Livet med kattungen din

Ny kattunge i hjemmet

Kattungens første dager i nytt hjem

Den lille kattungen føler seg veldig ensom når den kommer hjem til deg, fordi den akkurat har blitt skilt fra moren og søsknene sine. For å begrense kattungens forvirring er det viktig at du som eier forbereder mottakelsen i den nye familien.

La katten utforske det nye miljøet, familiemedlemmer og eventuelt andre husdyr (hunder og katter). Dette har stor betydning for hvordan kattungen finner seg til rette. Mottakelsen bør planlegges slik at den skjer trinnvis og veldig forsiktig.

Akklimatisering i nytt hjem

Når det gjelder hunder og katter,bør du sørge for at det første ”gamle” husdyret beholder sine privilegier de første dagene.
Følg det gamle husdyret til sin vante plass og ro det ned der.
La kattungen oppdage ett rom av gangen så den gradvis blir kjent med sine nye omgivelser.
Dette reduserer risikoen for at den for eksempel gjemmer seg under møbler.
Det kan ta tid før den eldre katten/hunden venner seg til det nye familiemedlemmet. Så vær tålmodig!

Lær deg å beskytte katten

Kattens sikkerhet er ditt ansvar nå. Du har tatt over kattemorens plass og rolle som oppdrager. Kattungen kommer til å vende seg til deg for å finne trygghet og kjærlighet. Beskytt katten din – den er avhengig av deg for å kunne utvikle seg og ha det bra.

Kattunge og barn

Det er vanlig at barn koser mye med nykomlingen. Forklar barna at kattungen ikke er et leketøy, at den trenger mye søvn, og at de ikke må vekke den bare for å kose med den.
Vi anbefaler at du sier til små barn at de ikke får lov til å klappe og kose med kattungen når du ikke er i nærheten. På denne måten unngår du også at de blir klort.

Håndtering av kattungen

Kattungen må håndteres forsiktig. Plutselige og voldsomme bevegelser kan skremme katten. Den beste måten å bære en kattunge på, er å holde den ene hånden under kattens mage og den andre under bakenden.

Feilhåndtering:

Dra den i halen
Løfte den etter hodet
Løfte den med begge hender
etter forlabbene

Andre husdyr og katt

Det er viktig at introduksjonen av det nye familiemedlemmet skjer så raskt som mulig, slik at kattungen integreres i de nye omgivelsene. Når det gjelder andre dyr, er det viktig at dyrene blir kjent med hverandre mens du passer på, og at det skjer gradvis.

Det kan høres overraskende ut, men de fleste hunder har lett for å akseptere kattunger. Enkelte eldre hunder kan være mindre tolerante. Det tar generelt ikke så lang tid før dyrene blir vant til hverandre.

Voksne katter kan være mindre begeistret for at en kattunge innvaderer deres territorium. De viser sin misnøye ved å opptre truende, og de har ikke lyst til å akseptere selv små forandringer i vanene sine. Det kan ta flere uker før kattene aksepterer hverandre. Når dyrene treffes for første gang, skal du ikke tillate noen form for aggressivitet. Sørg for at du lar kattene møte hverandre på nøytral grunn mens de leker eller mens de spiser. Gjenta dette helt til kattene aksepterer hverandre. Kattene kommer til å få et hierarkisk forhold til hverandre, og det er veldig viktig at du ikke prøver å forandre på dette.

Videoer

Adopsi: sebuah komitmen

Sebelum memiliki kucing,  diharapkan Anda bertanya pada diri sendiri. Keinginan mendalam  untuk berbagi hidup  dengan anak kucing harus didasarkan pada analisis personal yang tepat, karena pilihan ini merupakan komitmen Anda selama tahun-tahun  berikutnya.

Alle filmer :

  • facebook
  • youtube