Skreddersydd ernæring hele livet - Royal Canin
Hjem Om katten Voksen katt Rasespesifikke behov Skreddersydd ernæring hele livet

Rasespesifikke behov

FBN_landingsside

Alle katterasene våre er forskjellige og har sine helt unike egenskaper og behov. Det er kanskje ikke alltid like lett å se forskjell på kattene, men rasekattene har nedarvede egenskaper som påvirker hvilken næring de trenger. Hvis vi sammenligner den hårløse sphynxen, den store main coon-katten og en kompakt britisk korthår, blir kanskje forskjellene tydeligere.  

De rasespesifikke kattefôrene fra Royal Canin, er utviklet for å fremme god helse hos hver enkelt katt. Man kan kanskje si at vi lager kattefôr på DNA-nivå. I tillegg til å være skreddersydd til akkurat din katt, er de rasespesifikke fôrene lettfordøyelige og har en balansert sammensetning med alle de viktige næringsstoffene. Fôrene inneholder også antioksidanter som bremser cellenedbrytingen i kroppen, slik at du og katten din får enda flere år sammen.

Designede fôrkuler

Mange spør hvorfor vi har så mange ulike fôrkuler. Det enkle svaret er – fordi det finnes så mange ulike katteraser. Fôrkulene i hvert av våre rasespesifikke fôr er nøyaktig tilpasset den aktuelle rasen. De er utformet slik at de passer perfekt til kattens kjever så det er lett for katten å plukke opp fôrkulene, og de har en mekanisk børstende effekt som fremmer god tannhelse. En ideell fôrkule får katten til å spise sakte og tygge ordentlig samtidig som den også tilfører maksimalt med næring.

Unike egenskaper krever unik ernæring

Katterasene skiller seg fra hverandre i størrelse, pelstype, kroppsbygning og atferd. Alle disse forskjellene gjør at hver katterase har unike næringsbehov. Her er noen eksempler som illustrerer nettopp slike unike egenskaper og behovene dette skaper.

  • Den hårløse sphynxen trenger næringsstoffer som støtter huden fordi den er mer utsatt for påvirkninger utenfra enn hos andre katter. Katten har også et stort energibehov siden den må holde en stabil kroppstemperaturen uten den beskyttende pelsen.
  • Norsk skogkatt er en av de større katterasene våre. Den kraftige kroppsbygningen gjør at den ofte legger store belastinger på leddene sine, og fôret må derfor fremme sunne ledd og bein. Katten har også mye pels som krever ekstra oppmerksomhet.  
  • Perserkatten med det karakteristiske korte snutepartiet har en helt egen måte å plukke opp fôrkulene på. Den bruker baksiden av tungen til dette, og det blir enklere for katten å spise hvis fôrkulene er designet spesielt for denne spiseteknikken. 
     

Næringsbehovet varierer med alderen

Næringsbehovet varierer også etter hvor gammel katten er. En kattunge har andre næringsbehov enn en eldre katt. Vi tilpasser derfor rasefôrene våre til kattens alder i tillegg til rasen. Ikke bare er selve fôrkulene til kattunger mindre, men de inneholder næringsstoffer som er svært viktige for en sunn vekstfase.   

Royal Canin har i over 40 år hatt fokus på kunnskap og respekt, og vi legger stor vekt på presis ernæring. Med unike former, sammensetninger, teksturer og størrelser er fôrene i Feline Health Nutrition fra Royal Canin mye mer enn bare kattefôr. Våre skreddersydde ernæringsprogrammer imøtekommer de unike ernæringsbehovene til hver enkelt katterase.  

Se vårt utvalg av rasespesifikke fôr her

  • facebook
  • youtube