Hunden har vært en del av det menneskelige samfunnet i årtusener. Den står ved vår side, deler sin glede med oss, og hjelper oss på mange områder. I dag kan den til og med påvise sykdommer og redde liv.  

Kattens elegante bevegelser og og mystiske øyne har alltid fascinert mennesker.  Kattens nærvær i huset skaper et kjærlig og livlig hjem.

Kunnskap og respekt. Royal Canin har vært trofast mot sin filosofi i mer enn 40 år. Hos Royal Canin er det dyrene som står i sentrum.

Næringsstoffer fremfor ingredienser

Hjem > Sunn ernæring > Næringsstoffer > Lipider > Omega 3-fettsyrer

Lipider

Omega 3-fettsyrer

Omega 3-fettsyrer

På grunn av sine biologiske funksjoner, brukes omega 3-fettsyrer i fôr til sportshunder, aldrende hunder og dyr som lider av kroniske betennelsessykdommer (osteoartritt, kronisk nyresvikt, inflammatorisk tarmsykdom/diaré, hudsykdommer).

Litt bakgrunnsinformasjon

Omega 3-fettsyrer utgjør en spesiell gruppe blant de flerumettede fettsyrene. Denne gruppen utvinnes fra alfalinolsyre (ALA), en fettsyre som inneholder 18 karbonatomer og tre doble kjemiske koblinger. To andre lengre, men meget viktige fettsyrer, EPA (eikosapentaensyre) og DHA (dokosaheksaensyre) utvinnes fra ALA.

Funksjon i kroppen

De viktige funksjonene til omega 3-fettsyrer gjør dem interessante på mange måter:

  • omega 3-fettsyrer er betennelseshemmende stoffer, begrenser syntesen av visse kjemiske betennelsesmediatorer
  • domega 3-fettsyrer øker tilførselen av oksygen til hjernen (spesielt hos eldre dyr) og forbedrer ytelsen til aktive sportshunder
  • omega 3-fettsyrer stimulerer valpers læreevne.