Hjem Om hunden Eldre hunder Senior helse Regelmessige kontroller hos veterinæren

Senior helse

Regelmessige kontroller hos veterinæren

REGELMESSIGE KONTROLLER HOS VETERINÆREN

Kjæledyrene våre blir i dag oftest behandlet som en integrert del av familien. Eier du et kjæledyr, gjør du nok ditt beste for å gi den firbeinte vennen din et langt og godt liv. En nøye planlagt diett kombinert med regelmessige kontroller hos veterinæren, kan bidra til å oppnå dette målet.

Det er en stor fordel om du som katte- eller hundeeier undersøker kjæledyret ditt daglig. Stryk fingrene gjennom pelsen over hele kroppen, og se etter at ører, munn, poter og kjønnsorgan ser normale ut. I tillegg til dette er det svært viktig å ta kjæledyret til regelmessige kontroller hos veterinæren, slik at mulige sykdommer eller problemer blir oppdaget så tidlig som mulig. De fleste kattunger og valper blir undersøkt av en veterinær før de leveres av oppdretteren. Det er en god idé å fortsette med disse kontrollene gjennom hele livet.

 

SKJULTE SYMPTOMER OG SMERTER

Selv om kjæledyret ditt virker glad og sunt, kan det være lurt å ta en kontroll hos veterinæren. Hos mange katter kan det nemlig være vanskelig å oppdage symptomer på smerter. Det er derfor mange sykdommer som ikke blir oppdaget i tide. Når sykdommer derimot blir oppdaget så tidlig som mulig – selv før symptomene blir synlige – kan veterinæren behandle problemet effektivt før det får utvikle seg. Med alderen øker behovet for å undersøke helsen til katter og hunder. En årlig kontroll hos veterinæren kan vise seg å være avgjørende for helsen og velværet til dyret i alderdommen.  

 

HVA BESTÅR EN UNDERSØKELSE HOS VETERINÆREN AV?

Hva en helsesjekk består av, varierer fra klinikk til klinikk. Undersøkelsen vil også være avhengig av dyrets alder og om dyret har spesielle utfordringer som må undersøkes nærmere. Veterinæren lytter ofte til hjerte og lunger, kontrollerer hvordan dyret beveger seg, undersøker hud, kjønnsorgan, kjever, tenner, ledd og mer. Av og til blir det også tatt en blodprøve for å kontrollere at alt er som det skal være.  

 

ERNÆRINGSBEHOV

Å velge riktig fôr kan ha en stor innvirkning på kattens og hundens velvære. Det vil være en fordel å velge et fôr som er tilpasset kjæledyrets alder og aktivitetsnivå. Du kan eventuelt spørre veterinæren til råds om ernæringen når du er der til kontroll. Kanskje vet veterinæren om en god fôrserie til eldre kjæledyr som passer til nettopp katten eller hunden din? Nedenfor kan du se alle fôrene fra Royal Canin til eldre katter og hunder.

 

PRODUKTER TIL ELDRE HUNDER

  • facebook
  • youtube