Aktiviser hunden din

Opp av stolen

OPP AV STOLEN

Ofte er det ikke bare menneskene som kanskje har kost seg med litt for mye god mat og fått litt for lite bevegelse i jula. Hundene vår lider gjerne samme skjebnen!

Nå som vi er godt inne i året, er mange godt i gang med nyttårsforsettene sine. For mange er januar er et godt tidspunkt for å innføre litt mer aktivitet. Dette har både vi og våre firbeinte venner godt av.

 

Her er noen raske tips til aktiviteter du kan gjøre med hunden din:

  • Feltsøk – gjem gjenstander rundt omkring og la hunden lete dem opp.
  • Slalom mellom beina – lær hunden å løpe i sikk-sakk mellom beina dine mens du beveger deg fremover. Bruk godbiter og mye ros for å lede hundens bevegelser til den forstår poenget med øvelsen.
  • Hente mistede ting – lær hunden å hente ting du mister. Begynn med å «miste» votten så hunden ser det og gå noen skritt videre. Stopp så og be hunden gå tilbake og hente votten. Når hunden kommer med votten, roser du og gir godbit eller leker med den. Etter hvert kan du utvide avstanden og oppleve at hunden faktisk kan finne igjen ting på flere hundre meters avstand den dagen du faktisk mister noe.
  • Tren opp balansen – gå litt utenfor veiene og stiene når du går tur. Lær hunden å krype under, klatre over og balansere på for eksempel veltede trær. Det meste av det du finner i naturen kan brukes til trening. Her er det bare å bruke fantasien.
  • Lær hunden å snurre – bruk en godbit og lokk hunden til å bevege seg i en sirkel. Bruk en kommando som snurr eller dans og før godbiten foran nesen til hunden slik at hunden beveger seg rundt før den får godbiten.
  • Ta med hunden på skitur – mange hunder kan bli med på skitur, regn med litt tilvenningstid i forhold til å la hunden løpe i nærheten av skistavene.
  • Sist men ikke minst: Nyt lange gåturer i skog og mark! 

 

Mange hunder kan bli urolige og finne på «rampestreker» hvis de kjeder seg og ikke har noe å gjøre. I tillegg kan lite aktivitet være med på å fremme overvekt og sykdommer relatert til overvekt. 

En hund som får være i aktivitet daglig, og blir bedt om å bruke kroppen og hodet, vil være både sunn, glad og fornøyd. Så kom dere opp av stolen og ut i aktivitet!  

  

> Les om vektreduksjonsprogrammet til Satiety her, fôrserien finnes både til hund og katt.

  • facebook
  • youtube