Hjem Om hunden Hunden Livet med hunden din Perfeksjon i hver liten bit

Livet med hunden din

Perfeksjon i hver liten bit

Godt hundefôr, godt kattefôr, fôr med presisjon

Vi i Royal Canin ser hver katt og hver hund som de individene de er. De har alle unike behov som skiller seg vesentlig fra våre egne. Ved hjelp av forskningen som har blitt gjort har vi identifisert behovene og utviklet fôr som møter disse så presist som mulig i hver enkelt bit.

Kattens eller hundens behov endres i ulike livsstadier, med livsstil og ved sykdom. Behovet endres ikke ut i fra hvilke råvarer som finnes tilgjengelige eller med hvilken fôringsmetode som er trendy akkurat nå. For å skape hunde- og kattefôr som inneholder nøyaktig det hunden eller katten behøver og som bidrar til et sunt liv, kreves det at man respekterer deres sanne natur og hvilke krav de har til fôret. Dette prinsippet kaller vi «Dyret først» og det gjenspeiles i hele vår virksomhet og alle våre produkter. Katten og hunden står klart i fokus i alt vi gjør.

  

Næringsstoffer fremfor ingredienser

Vi tar våre firbeinte venners helse på alvor og er overbevist om at spesielt tilpasset ernæring er det som er godt katte- og hundefôr, og at dette er med på å øke livskvaliteten. Produktsikkerhet er et av områdene vi brenner for. Vi utfører omfattende testing av våre råvareforsyninger, fabrikkene og våre ferdige produkter før de sendes ut i verden. Vi velger ikke ut i fra råvarer når vi utvikler fôrene våre, vi velger de eksakte næringsstoffer katten eller hunden har behov for. Dette kaller vi «Næringsstoffer fremfor ingredienser». NRC (Nutrient Requirement of Dogs and Cats) er en omfattende ernæringsstandard som bygger på forskning som beskriver behovene til katter og hunder i forskjellige sammenhenger. Forskningen bak denne standarden og nyere studier, danner grunnlaget for innholdet i fôrene våre. Hver oppskrift har en balansert sammensetning av over 50 forskjellige næringsstoffer, som må være i balanse for å møte kattens eller hundens behov. Ingrediensene som benyttes er valgt ut i fra hvilke næringsstoffer de består av og hvor godt de oppfyller det ernæringsmessige behovet. Det er dette som ligger til grunn for godt katte- og hundefôr.

Visste du at proteiner består av aminosyrer?
En enkelt aminosyre eks lysin, ser alltid lik ut uansett hvilken ingrediens den stammer fra.

     

Fôrkulene

Visste du at selv utformingen av fôrkulene er basert på forskning? Størrelse, form og tekstur spiller en viktig rolle i hvordan katten og hunden oppfatter fôret. De har langt færre smaksløker enn vi mennesker, men derimot er luktesansen mye bedre. Smakelighet er et begrep som beskriver hele smaksopplevelsen av et fôr, både hvordan det lukter, hvordan det føles å ta på og hvordan det oppleves i munnen. Ulike typer katter og hunder har ikke bare forskjellig ernæringsmessige behov, de foretrekker også ulike typer fôrkuler. For oss hos Royal Canin, er det svært viktig at katten og hunden liker fôret vårt. Hvis ikke katten og hunden spiser fôret, spiller det ingen rolle hvor godt utviklet det er. Her er også utformingen av fôrkulene svært viktig.

Noen individer kaster i seg fôret, til disse har vi utviklet ringformede fôrkuler som oppmuntrer til tygging og dermed forlenger måltidet. Andre individer har svært kort snute og trenger spesialutformede biter for å gjøre det enklere å plukke opp fôrkulen. Kresne individer er den største utfordringen, her har vi utviklet putelignende fôrkuler som er ekstra aromatiske. I tillegg har individer av ulike størrelse behov for forskjellige størrelser på fôrkulene.

Fôrkulenes utforming bidrar ikke bare til god smak, men også til bedre munnhelse. Tygging gir en «børstende» effekt på tennene som bidrar til å redusere plakk, selv om tannpuss aldri kan bli erstattet av et fôr. Fôrkuler som tygges tar lengre tid å spise og forbereder dermed fordøyelsessystemet, slik at risikoen for oppstøt minsker hos f.eks. følsomme katter. Et individ som ofte er sultent, kan ved hjelp av utvalgte fibre i fôret oppnå større metthetsfølelse og tilfredsstillelse, noe som igjen bidrar til å opprettholde en sunn idealvekt.

Vi har et bredt sortiment og det er vi stolte av. Vi vil fortsette å utvikle nye produkter inntil alle katter og hunder får et fôr som passer deres unike behov.

Her kan du lese mer om vårt kattefôr.
Her kan du lese mer om vårt hundefôr.

  • facebook
  • youtube