Vekst og rase

Schäfervalpens vekst

Vekst: 15 måneder til voksen alder

Vekstperioden er en nøkkelfase for  valpen, fordi den legger grunnlaget for valpens fremtidige helse. I løpet av få måneder går  schäferhundvalpen gjennom store forandringer: avvenning og overgangen til fast føde, svært rask fysisk utvikling og endringer i livsstil.

Fra avvenning til 5 måneder

Skjelettets spektakulære utvikling
Skjelettet krever betydelige mengder proteiner og mineraler, med nøyaktig riktig mengde kalsium – verken for mye eller for lite.

Pass på fordøyelsen
Overgangen til fast føde krever stor oppmerksomhet, fordi valpen ikke er i stand til å innta store mengder fôr eller fordøye stivelse.Vektøkningen må fortsette, men må kontrolleres, slik at valpen ikke legger på seg for mye mens den er for ung, fordi dette kan svekke en forsatt svak benstruktur.

Ufullstendig immunforsvar
I løpet av de første leveukene drar valpen fordel av antistoffer som overføres i morsmelken, men denne beskyttelsen går tapt mellom 4. og 12. uke. Med et fortsatt ufullstendig immunforsvar, er den da utsatt for infeksjonsrisiko, spesielt dersom den ennå ikke har blitt vaksinert. Bare et spesialutviklet kosthold kan hjelpe den gjennom denne perioden med ”redusert immunforsvar”.

Les mer om fôret  German Shepard Junior og  German Shepard Adult. Fôret selges både hos veterinær og øvrige forhandlere,  finn din nærmeste forhandler her.

  • facebook
  • youtube