Hjem Om oss Verdier og visjoner Våre mål med sunn ernæring til hund og katt

Verdier og visjoner

Våre mål med sunn ernæring til hund og katt

På bare noen få år har de tradisjonelle målene med ernæringen endret seg takket være veterinærmedisinsk forskning.

ernæring

Før var målet med ernæringen bare å bygge opp og vedlikeholde organismen, samt å tilføre energi. I dag omfatter ernæringen både forebyggende og under visse omstendigheter helbredende aspekter.

Vi har altså fire mål som kan ivaretas når vi utvikler et fôr:

1. Bygge opp og vedlikeholde kroppen
Oppnås med proteiner, mineraler, sporstoffer, vitaminer og noen lipider.

2. Tilføre energi
Kommer fra lipider og karbohydrater.

3. Forebygge lidelser
Dette oppnås ved å tilføre visse næringsstoffer (antioksidanter, leire, osv.). Disse komponentene kan for eksempel bidra til å forebygge nyreinfeksjoner, fordøyelsesproblemer og redusere tegn på aldring.

4. Støtte ved sykdom
Noen næringsstoffer kan tilsettes for å hjelpe til med helbredelsesprosessen. Andre næringsstoffer kan bidra til en raskere restituering etter forskjellige sykdommer.

 

To tilnærmingsmetoder
Det finnes i utgangspunktet to tilnærmingsmetoder for å lage et fôr: den ernæringsbaserte modellen og den ingrediensbaserte modellen. Den ernæringsbaserte modellen, innebærer å sette sammen omtrent 50 ulike næringsstoffer på en unik og balansert måte slik at fôret imøtekommer dyrenes faktiske behov. Den ingrediensbaserte modellen går ut på å velge ingredienser uten å ta hensyn til balansen mellom næringsstoffene i de forskjellige ingrediensene. Dette gir et fôr som er mindre balansert og mindre tilpasset.

Næringsstoffer med ekstra verdi

Filosofien til Royal Canin er basert på næringsstoffer. For oss er det viktig å velge næringsstoffer av høy kvalitet og å tilføre disse i riktige mengder i henhold til dyrets behov.

Men fôrene våre gir også dyrene ekstra verdi i form av høy smakelighet og god fordøyelsessikkerhet. Før vi lanserer et nytt fôr utfører vi flere undersøkelser i kennelen og katteriet vårt for å vurdere alle aspekter av hvordan kattene og hundene reagerer på fôret: Hvordan de fordøyer fôret, hvor stor opptakeligheten av næringsstoffene er, hvor godt de liker fôret osv.

Vi mottar også svært verdifulle tilbakemeldinger fra oppdretternettverket vårt som bidrar til at vi stadig kan forbedre ernæringsløsningene våre, og skape enda mer presise fôr.

 

  • facebook
  • youtube