Riktig ernæring - både som våtfôr og tørrfôr - Royal Canin
Hjem Riktig ernæring - både som våtfôr og tørrfôr

Riktig ernæring - både som våtfôr og tørrfôr

Bengal banner

Mange katte- og hundeeiere ønsker å gi sin firbeinte venn variert ernæring og velger derfor å gi både tørrfôr og våtfôr, av forskjellige slag. Det er mange fordeler både ved tørr- og våtfôr, og ofte kombineres de for å gi katten eller hunden variasjon i kosten. Det er imidlertid ikke alle typer våtfôr som imøtekommer det faktiske ernæringsbehovet. Det er derfor viktig å være like nøye når du velger våtfôr som når du velger tørrfôr hvis du ønsker å variere kosten til katten eller hunden din på denne måten. Ellers risikerer du at kjæledyret ditt ikke får en balansert kost med alle næringsstoffene den trenger.

  

VI UTVIDER NÅ SORTIMENTET FOR Å SIKRE ENDA STØRRE NØYAKTIGHET 

Det er viktig at du er like nøyaktig med næringsinnholdet når du velger våtfôr som når du velger tørrfôr. Vi utvider nå sortimentet for at det skal bli enda enklere å finne produkter som ernæringsmessig støtter hverandre. Katter foretrekker ofte å få tørr- og våtfôret hver for seg, mens hunder ofte får våtfôret blandet sammen med tørrfôret.  

 
Studier viser at mange katter foretrekker våtfôr i form av tynne skiver i saus, mens andre foretrekker biter i gelé. For å imøtekomme preferansene til flere katter og tilby et enda større utvalg, lanserer vi nå våtfôr i form av paté.   

  

Mixedfeeding

  

VÅTFÔR & TØRRFÔR - HVA ER FORSKJELLEN?

Den største forskjellen på våt- og tørrfôr er vanninnholdet. Tørrfôret tørkes i produksjonsprosessen, og en kule med ferdig tørrfôr inneholder cirka 8-10% vann. Våtfôr har med cirka 70-85 %, en mye høyere andel vann.

  

Smaken er også annerledes. Det høye innholdet av vann gjør teksturen mykere og sørger for at duft- og smaksstoffer er mer fremtredende, noe mange katter og hunder setter pris på. Vanninnholdet bidrar også til at katten og hunden kjenner seg mett lenger, og det fortynner urinen. Fôret får en myk konsistens som blir foretrukket av katter med  tannproblemer og eldre dyr med sarte munnhuler. 

  

   

VÅTFÔR FOR ENHVER SMAK 

Våtfôrene våre pakkes i lufttett emballasje som under produksjon blir varmebehandlet ved høye temperaturer og høyt trykk. Siden emballasjen er fullstendig forseglet og produktet er sterilt, er det ingen vekst av bakterier, mugg eller gjær – fôret er mikrobielt sterilt. Det er ingen risiko for at fettet i fôret skal harskne eller bli nedbrutt, siden det ikke utsettes for oksygen. Det er derfor heller ikke behov for å tilsette antioksidanter eller konserveringsmidler i våtfôret vårt.

 

Tørrfôrene våre finnes i mange forskjellige varianter for å imøtekomme alle kattenes og hundenes unike behov. Hver eneste fôrbit er nøye sammensatt for å sikre riktige mengder med næringsstoffer og for å fremme en sunn fordøyelse. Størrelse, form og konsistens er tilpasset for å gi best mulig smak og bidra til god munnhygiene. Det er mange faktorer som er med på å påvirke kattens og hundens opplevelse av fôringstiden: fôrbiter i riktig størrelse til både små og store kjever, korrekt tekstur for både unge og gamle tenner og en form som gjør det lett for katten og hunden å plukke opp fôret fra skålen. 

 

Finn våtfôr til katten din:

> Våtfôr for alle katter

> Våt- og tørrfôr for rasekatter

  

Finn våtfôr til hunden din:

> Våtfôr for små hunder

> Våt- og tørrfôr for rasehunder

 

Kitten_header

  

SLIK OPPBEVARER DU VÅTFÔR

Uåpnet pose eller boks

> Oppbevares tørt og ved romtemperatur.

> En boks som buler ut skal returneres til butikken eller kastes.

> Hvis emballasjen er skadet, kan den være utett, og dette fôret skal kastes.

> Våtfôret til Royal Canin kan fryses, men dette kan påvirke fôrets tekstur og smak.

 

Åpnet pose eller boks 

>  En åpnet boks med våtfôr oppbevares med lokk eller i en lufttett pose med klemme i kjøleskapet.

> Holdbarheten til åpnet våtfôr som oppbevares i kjøleskapet, er 1-2 dager. 

  

  

SLIK OPPBEVARER DU TØRRFÔR 

Uåpnet sekk

> En fôrsekk bør oppbevares i rene, tørre og kjølige omgivelser. 

> Velg riktig størrelse: når sekken er åpnet, bør katten eller hunden spise opp fôret i løpet av tre måneder. 

 

Åpnet sekk

> En åpnet fôrsekk skal oppbevares i rene, tørre og kjølige omgivelser.

> Fôret skal oppbevares i originalemballasjen som forsegles med en tett klemme.

> Oppbevar posen i en lufttett plast- eller metallbeholder, så holder du fôret ferskt og sikkert, og smaken og næringsinnholdet bevares lenger.

 

breed_nutrition

  

ANBEFALINGER VED FÔRING MED VÅTFÔR 

> Server våtfôret ved romtemperatur.

> La aldri kjæledyret spise direkte fra emballasjen. Skarpe kanter kan føre til alvorlige skader.

> Pass på at katten eller hunden alltid har tilgang til ferskt vann. Våtfôret inneholder mer væske enn tørrfôret, men det erstatter ikke behovet for ferskt vann. 

> Bruk egne skåler til vann, tørrfôr og våtfôr, og vask skålene hver dag.

> Ta hensyn til energiinnholdet i våt- og tørrfôret hvis du fôrer med begge typene, så reduserer du risikoen for overfôring.

   

  • facebook
  • youtube