Næringsstoffer fremfor ingredienser

En liten bit av perfeksjon

EN LITEN BIT AV PERFEKSJON

Hos Royal Canin ser vi hver enkelt katt og hund som de individene de er. De er alle unike, med unike behov – behov som også skiller seg betydelig fra våre egne. Gjennom omfattende forskning har vi identifisert de beste løsningene for disse behovene, ikke minst når det gjelder form og tekstur på fôrkulene. Med de rasespesifikke fôrene våre er veien til god appetitt og et sunt kjæledyr like enkel som en spasertur i parken.

Det kan ofte være vanskelig å forstå ernæringsbehovet til katter og hunder. Behovet for forskjellige næringsstoffer varierer med faktorer som rase, alder, livsfase og sykdommer. Næringsbehovene på sin side, er aldri avhengige av trender eller populære fôringsmetoder. For å kunne utvikle et fôr som bidrar til et sunt liv for kjæledyrene, må vi fokusere på deres virkelige natur. Hos Royal Canin kommer dette til uttrykk i slagordet «Dyret først», og dette har stått i sentrum for firmaet vårt i et halvt århundre.   

  

Næringsstoffer fremfor ingredienser

For å sikre best mulig helse for våre firbeinte venner, har vi valgt å fokusere på næringsstoffer og ikke ingredienser. Dette betyr at vi basere utviklingen av rasetilpassede fôr på rasespesifikk forskning, og en stadig tilpassing av næringsinnholdet i hvert enkelt produkt. Til syvende og sist dreier det seg om å finne den riktige balansen. Vi har valgt å basere arbeidet vårt på NRC (Nutrient Requirement of Dogs and Cats). Dette er en omfattende ernæringsstandard som bygger på forskning som beskriver behovene til katter og hunder i forskjellige sammenhenger. For hvert eneste fôr vi utvikler, vurderer vi over 50 forskjellige næringsstoffer for å komme frem til den absolutt beste løsningen for hvert enkelt produkt.

 

Formen og størrelsen

Den omfattende forskningen vi utfører for å lage det perfekte fôret, omfatter også forskning på formen og teksturen til fôrkulene. Form, størrelse og tekstur spiller nemlig en viktig rolle i hvordan katter og hunder oppfatter fôret og hvor sannsynlig det er at de spiser fôret. Noen individer spiser hurtig, og for dem har vi utviklet ringformede fôrkuler som oppmuntrer til tygging for å slik forlenge varigheten av måltidet. Andre kjæledyr har svært korte neser og trenger tilpassede fôrkuler som er enkle å plukke opp. Kresne individer er de mest utfordrende, og for disse har vi utviklet puteformede aromatiske fôrkuler som pirrer interessen og appetitten. I tillegg trenger individer med forskjellige størrelser også fôrkuler med forskjellig størrelser.   

 

Helsefordeler ved designede fôrkuler

Designen til fôrkulene bidrar ikke bare til smakeligheten, men også til god tannhelse. Ved å tygge skapes en børstende virkning på tennene, og dette bidrar til å redusere dannelsen av plakk. Fôrkuler det tar litt tid å tygge, forbereder også fordøyelsessystemet og reduserer risikoen for at dyret avviser fôret. Et dyr som ofte er sultent, kan få en bedre metthetsfølelse ved at vi tilføyer utvalgte fibre i fôret, og dette bidrar også til å vedlikeholde idealvekten.  

  

HVA SKAPER SMAKEN? 

Smakssansen er mer enn bare hva fôret smaker! Den er satt sammen av flere faktorer som kan hjelpe katten og hunden med å avgjøre hvor tiltrekkende fôret er. Disse faktorene består blant annet av:

  • Aroma: Hva lukter fôret? Vi vil at fôret skal være aromatisk og ferskt, og ikke gi inntrykket av å være «utgått på dato»!
  • Fôrkulenes form og størrelse: Hvor store er fôrkulene? Er de for små, slik at kjæledyret bare svelger dem hele? Er de for store, slik at de er vanskelige å tygge?
  • Tekstur: Hvordan kjennes fôrkulene i munnen?
  • Smak: Smaker de godt?
  • facebook
  • youtube