Informasjonskapselinnstillinger Andre næringsstoffer - Royal Canin
Hjem Sunn ernæring Næringsstoffer Andre næringsstoffer

Andre næringsstoffer

Andre næringsstoffer

I dag har noen typer fôr mer ambisiøse mål enn bare å oppfylle ernæringsbehov ved å unngå overskudd og mangler. 

Når det gjelder helsekost, lønner det seg å undersøke utvalgte næringsstoffer som kan ha en tilleggsverdi når det gjelder å forebygge sykdommer, forsinke degenerative prosesser som aldring eller ganske enkelt forbedre dyrenes velvære. Begrepene “nutrasøytisk” og “helsekost” brukes noen ganger i sammenheng med næringsstoffer som ikke er livsnødvendige, men som kan gi bedre livskvalitet. Denne meget heterogene gruppen stoffer, som hele tiden blir stadig større ettersom kunnskapen vår om ernæring øker, omfatter stoffer så varierte som antioksidanter som kjemper mot frie radikaler, stoffer som beskytter leddene, grønnsaksekstrakt som øker hudens beskyttelsesevne, bakterier for å balansere tarmfloraen etc.

Listen er meget lang, så vi har valgt ut noen få viktige stoffer.

Disse andre næringsstoffene kan ha kortsiktige eller langvarige effekter. Kortsiktige effekter er forbedring av kroppens funksjonsevne eller reduksjon av uønskede fenomener, som smertefulle ledd, hudirritasjoner eller fordøyelsesproblemer. På lengre sikt er målet å minimere hyppigheten av eksterne angrep og begrense effekten aldringsprosessen har på visse organer.

Disse næringsstoffene påvirker både dyrets kropp og sinn – de kognitive evnene. Tilførsel av antioksidanter fra tidlig alder bidrar for eksempel til å motvirke utvikling av grå stær hos aldrende hunder og forekomsten av noen atferdsproblemer som henger sammen med manglende tilpasningsevne. Mange studier av mennesker har bevist effektiviteten til antioksidanter når det gjelder forebygging av nevrologiske sykdommer som Parkinsons og Alzheimers.

  • facebook
  • youtube